Prekoštované

Objavujeme nové chute piva!

Zoznam pivečiek, ktoré sme ponúkli našim skvelým zákaznikom  v rámci pravidelnej akcie ,,Objavujeme nové chute piva“. Na zdravie!

Pivovar Chotěboř v Smokies

chotebor-banner-6smyslDnes ( 14.8.2013 ) vás na pípe bude čakať  nefiltrované české pivo Chotěboř PLUS- sudový ležiak (4,6%) jedenástka.Charakter: Svetlý nefiltrovaný ležiak stáčaný priamo z ležiackého tanku je určený pre skutočných labužníkov a vyznávačov tradičného českého nefalšovaného piva. Pivo sa pripravuje tradičnou technológiou po stáročia nezmenenú, má dobre zaguľatené telo s príjemnou horkosťou, vyššou plnosťou a penivosťou. Plusom piva je zvýšené množstvo vitamínu B1 až B12 a B-komplexu. Pivovar Chotěboř začal s varením piva len v roku 2009 a už o tri roky neskôr – 2012 získal cenu najlepšieho pivovaru v ČR (podľa Sdružení přátel piva (SPP)) a predbehol tak pivovar Bernard či Svijany. Viac o víťazstve na http://www.aktuality.sk/clanok/217187/najlepsie-ceske-pivo-roka-2012-je-chotebor/.

November 2012

Tento týždeň čapujeme opäť pivko zo slovenských minipivovarov.

Na pípe vás čaká kvalitné tmavé pivko Sessler  13 od trnavského reštauračného  pivovaru Sessler (28.11.2012)

Október 2012

Smokies pub vám prináša Sessler

Náš Oktoberfest sa pomaly blíži ku koncu a my vám prinášame pivnú špecialitku Sessler 20°: Ak sa vám nechce chodiť do Trnavy, aby ste ochutnali toto výborné pivko, stačí sa vo štvrtok ( 24.10.2012 )zastaviť v Smokies pube. A nezabudnite, kto skôr príde, ten skôr berie:-)

Tento týždeň čapujeme Valášek a Sandorf

Tento týždeň  pokračujeme v našom malom Oktoberfeste a pripravili sme si pre vás až dve výborné pivká. Pre veľký úspech v utorok poobede narážame čerstvý polotmavý  ležiak 12º od pivovaru Valášek a vo štvrok na vás čaká pivná lahôdka v podobe piva IPA z Prievalského pivovaru Sandorf. Ak máte radi kvalitné pivko, prídite určite k nám.

Náš Októberfest pokračuje!

Ak by ste chceli ochutnať jedno z najobľúbenejších nemeckých pív Bitburger, zajtra (11.10.2012) ste u nás vítaní. A radšej sa poponáhľajte, aby vám zostalo:-)

http://www.youtube.com/watch?v=8oKEfjyOC7k&feature=relmfu

 

Kaltenecker INDIA Pale ALE 14º

Vychutnajte si malý Oktoberfest aj v Smokies. Počas mesiaca október sme pre vás pripravili každý víkend nové pivko. Ochutnať tak môžete pivká z pivovaru Kaltenecker, Sessler, Sandorf ale aj nemecké pivo Bitburger. Naširoko naďaleko ich máte možnosť ochutnať len u nás, preto nezávahajte :-) Tento štvrtok začíname pivkom IPA z pivovaru Kaltenecker ( INDIA PALE ALE 14º – polotmavé extra horké kvasinkové pivo anglického typu ).

September 2012

Prinášame pivko Sitňan

Tento  mesiac pokračujeme v akcii Spoznávame nové chute piva.  Prinášame vám pivko Sitňan z pivovaru Vyhne, ktoré vyhralo tento rok Prvú pivnú extraligu (www.prvnipivniextraliga.cz).  Porazilo mnohé známe tváre v slovenskom i českom svete piva, a preto si ho určite nenechajte vypiť :-) Narážame už vo štvrtok.

 

 

Česko – Slovenské finále Prvej pivnej extraligy 2012:

1) Sitňan LEŽIAK SVETLÝ, 30 bodov
2) ZUBR Premium, 30 bodov
3) Zlatý Bažant 31 bodov
4) Primátor Premium, 33 bodov
5) Staiger Gold, 35 bodov
6) Litovel Premium, 36 bodov
7) Martiner, 37 bodov
8) Svijanský Rytíř, 45 bodov

Slovenské svetlé ležiaky sa tento rok umiestnili velmi dobre, vo finále v roku 2011 sa na prvých štyroch miestach umiestnili len pivá z Českej republiky.

August 2012

Svijany v Smokies

Nakoľko  Svijany Kníže včera  mimoriadne chutilo a všetko sa vypilo :-),  dnes vám preto ponúkame ďalšiu lahôdku z tohto malého pivovaru. Poobede (štvrtok 23.8.) narážame Svijany Kvasničák 13% . Nenechajte si újsť  tento chuťový zážitok a prídite dnes k nám. Zajtra už opäť nemusí byť…

Tento mesiac sme si pre vás pripravili pivko Svijanský Kníže 13%. Aj keď je pivko Svijany pomerne rozšírené, je veľmi chutné i  kvalitné, a preto ho nemôžeme pri chutnaní nových pív  vynechať. Kto ho nepozná, ide o svetlé špeciále pivo, štyrikrát chmelene, nepasterizované a je vyrobené  tradičním technologickým postupom obvyklým pre výrobu českého piva. Pivo je vyrábané malým súkromným pivovarom, ktorý už získal mnohé ocenenia. Prídite ho ochutnať, čerstvo narazené bude v stredu 22.8.2012. Pozor, aby sa vám ušlo!!!

Júl 2012

Minipivovar Valášek zo Vsetína

Na tento týždeň sme si pre vás pripravili prekvapenie. Okrem stálej ponuky čapujeme od utorka aj pivo Valášek. Toto pivko je vyrábané v rodinnom minipivovare vo Všetíne, s históriu vo varení piva už od roku 1663. Ten kto ho už ochutnal, vie že hovoríme o veľmi kvalitnom zlatom moku, ktorý je vyrábaný klasickou technológiou, to znamená, že sa pri výrobe nepoužívajú žiadne extrakty ani urýchlovacie procesy. Nepasterizovaný Svetlý ležiak 12° Valášek môžete ochutnať už od utorka a vo štvrtok narážame chuťovku India Pale Ale SPECIAL. Tešíme sa na vás!

Jún 2012

ERB 13 % tmavý ležiak

Je vyrobený z vody, štyroch druhov jačmenných sladov (plzenský, bavorský, karamelový, farebný) a zo slovenského chmeľu. Neobsahuje žiadne umelé farbivá a sladidlá. Je vyrobený, tak ako všetky pivá z ponuky ERBu – iba z prírodných surovín. Jemná horkosť a stredne intenzívna karamelová chuť je doplnená vyrovnanou karamelo-chmeľovou vôňou. Toto pivo je mimoriadne obľúbené hlavne u mužov, pretože, narozdiel od väčšiny tmavých pív dostupných na slovenskom trhu nie je prisládzané.

 

Základné charakteristiky všetkých druhov pív ERB:
Sú nepasterizované, nefiltrované (filtrované je iba 10° a 12° pivo plzeňského typu), bez umelých sladidiel, farbív a iných druhov aditív a sú vyrobené z čisto prírodných surovín.

Máj 2012

Mai Bock 16º – polotmavé pivo typu “bock” – jarný sezónny špeciál

V rámci pravidelnej akcie ,, Objavujeme nové chute piva “, sme pre vás tento mesiac pripravili  polotmavé pivo typu “bock” : Mai Bock 16º od pivovaru Kaltenecker. Tento jarný sezónny špeciál môžete u nás ochutnať už od štvtku 24.5.2012 až do vypitia sudu. Preto sa poponáhľajte, aby sa vám táto pivná lahôdka ušla.

Mai Bock 16º patrí medzi plné a hutné pivá s úžasnou paletou chutí, ktoré sa varí tradične na mesiac máj, ako posledné silné pivo pred príchodom leta. Vyrába sa na jar.

Senzorické vlastnosti: silné pivo výraznej sladovej plnej chuti, penová čiapočka pripomína šľahanú smotanu, má bohatú silne jantárovú farbu, ovocnú sladovú vôňu, chuť po karamelových cukríkoch. Dlhé vyznievanie jemnej, ale intenzívnej horkosti

 

APRÍL 2012

Märzen 13º – polotmavé jantárové pivo, špeciál

Patrí medzi typické pivné špeciály “bavorského typu”. Vyrába sa od jari do zimy. Senzorické vlastnosti: výrazná plná chuť počínajúc od tónov karamelových cukríkov, mliečnej čokolády, červeného ovocia až po jemnú sladovú chuť. Prvotnú sladkastú chuť dopĺňajú chute korenisté, medové tóny, ktoré prerastajú až do údených chutí a na koreni jazyka vyznieva veľmi jemná horkosť so suchým dozvukom. Priezračná iskrivá jantárová farba, intenzívna karamelová vôňa, plná a hustá pena.

Obsah alkoholu: 4,9% obj.

MAREC 2012

ENGLISH PALE ALE 14º – polotmavé kvasinkové pivo anglického typu

Patrí medzi pivá s preukázateľne vysoko pozitívnymi zdravotnými účinkami hlavne na zažívací trakt. Vyrába sa v zime. Senzorické vlastnosti: výrazná trávovo – sladovo – chmeľová vôňa, intenzívna jemná horká chuť, ktorá postupne prechádza do drsnejších sladovo trávových tónov, farba piva nepriehľadná zakalená po kvasinkách, svetlo hnedá, plná pena.

Obsah alkoholu: 6,0% obj.

 

FEBRUÁR 2012

Brokát 13º – tmavé pivo typu “lager” – špeciál

Patrí medzi tmavé pivá, ktorého chuť na rozdiel od väčšiny slovenských tmavých pív nie je sladká, ale vyniká horkosťou. Pivo nie je ani cukrom ani inými umelými sladidlami prisladzované a má jemnú a intenzívnu veľmi príjemnú horkú chuť. Patrí dlhodobo medzi najúspešnejšie pivá z produkcie pivovaru Kaltenecker aj na zahraničných degustačných pivných súťažiach. V roku 2008 vo svojej kategórii pivo Brokát vyhralo v Českých Budějoviciach za prvé miesto zlatú medailu a získalo prestížny titul “Pivo Českej republiky”. V roku 2010 bolo pivo Brokát v Londýne zaradené do výberu 1000 najlepších pív sveta v knihe “1001 pív, ktoré musíte ochutnať skôr než umriete”. Vyrába sa celoročne. Senzorické vlastnosti: výrazná chuť praženého sladu, počnúc sladkou chuťou cez tóny kávové, ktoré prerastajú do chutí korenistých až karamelových, dominujú stopy horkej čokolády, červeného prezretého ovocia až po chute údeného koreneného mäsa typu “prossciuto”. Dlhé vyznievanie jemnej, ale intenzívnej horkosti. Čokoládovo – kávová čierna farba, intenzívna karamelovo – kávová vôňa, stredne plná a hustá pena.

Obsah alkoholu: 5,0% obj.

 

 

 

 

 

Comments are closed.